Massagebadkar/Badkar

Hur rengör jag mitt handfat eller badkar i gjutmarmor? 

Gjutmarmor har en skyddshinna som kallas gel-coat. Så länge denna hinna är intakt har du ett vackert fint material. Rengör därför med fuktad trasa eller mycket milt rengöringsmedel. Om du vill ha fin glans använd polermedel eller bilvax utan slipande verkan. Om du upprepar detta regelbundet fås en mycket fin yta. Använd aldrig syror, ammoniak, starka rengöringsmedel, slipande medel eller kaustiksoda. Tänk på att vid bruk av vassa föremål i handfat och badkar av gjutmarmor finns risk att ytskiktet skadas. 


Kan man använda oljor m.m. i massagebadkaren utan att ytan skadas?

Vi rekommenderar att inte använda oljor m.m. i badkaret då det kan vara svårt att få bort oljan. Detta kan även komma in i duschslang och munstycke vilket kan påverka produktens funktion. 


Får man välja vart man vill ha sin sargblandare på massagebadkar?

Nej, blandarens placering förborras alltid på massagebadkar. 


Kan man justera höjden på badkaren? 

Alla badkar har fötter, synliga eller dolda som kan justeras i höjd. 


Kan man komma åt och städa på samtliga badkar?

De badkar där fronten kan monteras av och de badkar som har fötter är lättillgängliga för städning. Helgjutna badkar utan avtagbar front måste lyftas bort för städning. 


Vad är det för skillnad på materialen gjutmarmor, emalj och sanitetsakryl i badkar? 

Gjutmarmor håller värmen länge och är ett formstabilt material. Emaljbadkaren är tillverkade i ett formpressat stål som sedan emaljeras för att få sin hårda yta. Sanitetsakryl är ett material som är tåligt och lättstädat. 


Utförande på lejontassfoten till Old England badkar.

Våra Old England-badkar finns i fem olika utföranden av lejontassar: vit, antik mässing, svart, krom och modern. Se bilder under produktkategorin "Badkar".

 

Läs mer om våra massagebadkar

Läs mer om våra badkar