Vattna dina badrumsväxter

Har dina växter fått bladlöss? - Tips till en Green-ing

Vi har flera vardagstips – idéer på hur du kan göra din vardag i badrummet lite bättre och framförallt roligare. Hur man tvättar vattensnålt och drar ner klädsvinnet och det bästa receptet på en ekologisk avokadoansiktsmask, för att nämna några.

Har dina växter fått bladlöss?

Behandla enkelt dina växter från oinbjudna gäster. Ställ växterna direkt i duschen eller i badkaret och du slipper få bekämpningsmedel i hela badrummet. Duscha av ytorna efteråt och det är klart! 

Badrumsmöbler och badrumsinredning i varma, ljusa färger

Tips!

Bladlöss gillar inte att bli vattnade på utan trivs i mer torra miljöer. Ställ växterna i badrummet nära badkaret och skölj regelbundet med en jämn stråle och lössen tappar fästet. Gödsla och byt gärna jord så är risken mindre för framtida insektsangrepp.

Såpvatten

En klassiker mot bladlöss som fungerar om man är noggrann och följer upp behandlingen när så behövs. Spraya på två till tre gånger i veckan. Kolla bladens undersida där de gärna sitter och gömmer sig. 

Ingredienser

8 dl vatten
2 dl Svanen-märkt såpa

Växter hängandes ner i badkaret Noro Old England

Ställ växterna direkt i duschen, kanske Noro Prima, eller i badkaret, kanske Noro Mood, och du slipper få bekämpningsmedel i hela rummet.

NORO badrumsmöbler. Ideér till ditt badrum

Vi vill dela med oss av våra vardagstips och idéer. Hur kan du få din vardag och tid i badrummet bli lite bättre och framförallt lite roligare. För dig som är grön ända ut i fingerspetsarna. Ställ växterna direkt i duschen, kanske Noro Prima, eller i badkaret, kanske Noro Mood, och du slipper få bekämpningsmedel i hela rummet.

Noro Prisma duschhörn med Noro City badrumsmöbel
Duschhörn

NORO Prisma

Duschen finns i klarglas och i utförandena; rakt och rundat hörn. Vid öppning lyfts dörrarna 3 mm för att inte ta i golvet och när duschen inte används går dörrarna att fällas inåt för att spara utrymme.

NORO Prisma

Vi har flera vardagstips

Få idéer på hur du kan göra din vardag i badrummet lite bättre och framförallt roligare. Du hittar alla här.