Noro Studio svart blandare för en naturlig look tillsammans med naturnära material

Skapa ett hållbart badrum. Tips till en Nature-ing

Att skapa ett hållbart badrum handlar om att välja material som är snälla mot miljön och välja produkter som har lång hållbarhet. Naturliga material som ger ett mjukt uttryck och harmonierar med varandra.

Använd naturliga material

Naturliga material som ger ett mjukt uttryck och harmonierar med varandra. Välj badrumsprodukter som är snälla mot din hälsa och miljön, framför skadlig och svårnedbruten plast.

Ekologisk bomull och bambu i badrummet

Det finns flera textilier av ekologisk bomull och bambu att använda i badrummet. Linne är också ett bra miljöval och är väldigt slitstarkt tyg. Många hamam-handdukar av linne är härliga att svepa in sig i och passar lika fint på stranden som i badrummet. Förläng livet i dina handdukar genom att sy igen eventuella hål som uppkommit med åren eller köp någon eko-vänlig textilfärg och ge nytt liv till dina handdukar. Om man vill färga på naturlig väg kan växtfärgning vara ett kul sätt.

Tänk på miljön hela vägen

Idag kan du också köpa komposterbara tandborstar, hårborstar och badborstar av trä, bambu och majsstärkelse. Välj badrumsprodukter som är snälla mot din hälsa och miljön, framför skadlig och svårnedbruten plast.

Väj alltid miljövänligt toalettpapper tillverkat av återvunnet och oblekt papper. Går enkelt att köpa online och få hemleverans.

Duscha och bada med natursvamp

Naturlig havssvamp har utmärkt uppsugningsförmåga, är lätta att krama ur från vatten, men det som är extra bra med natursvamp är dess förmåga att motverka bildning av bakterier, om man jämför med syntetiska svampar och textilier. Passar vuxna som bebisar, att använda i dusch och bad för mjuk och len hudvård.

Noro Relounge badrumsmöbel i svart

Natursvampen är också ett fint inredningselement i badrummet. 

Vi har flera vardagstips

Få idéer på hur du kan göra din vardag i badrummet lite bättre och framförallt roligare. Du hittar alla här.