Raka sig framför badrumsspegeln i badrummet

Rakskola i ditt badrum - Tips till en Street-ing

Vi har flera vardagstips – idéer på hur du kan göra din vardag i badrummet lite bättre och framförallt roligare. Hur man tvättar vattensnålt och drar ner klädsvinnet och det bästa receptet på en ekologisk avokadoansiktsmask, för att nämna några.

Så får du till skägget

Om du ska använda rakkniv för första gången, prata gärna med en barberare för att få in rätt move och träna gärna på en apelsin innan. Vi rekommenderar att du startar med en rakapparat för att få bort det grövsta och sedan en rakhyvel för finliret. Om du vill bevara Hipster-skägget, fixa det sista genom att formklippa med en skäggsax. Glöm inte att alltid använda rena och vassa rakverktyg!

Steg 1
En rakolja kan masseras in i huden och gör rakningen mer följsam. Om du har känslig hy, använd rakskum. Om du däremot har en grövre skäggväxt, använd rakgel. Tänk på att alltid raka dig efter att du duschat och torraka aldrig! Då är huden varm och stråna mjuka vilket gör det lättare att raka bort och inte skära dig. Raka första vändan medhårs för att undvika hudirritation och inkapslad hårväxt!

Steg 2
När du rakat första vändan, massera en gång till in rakolja, rakskum eller rakgel. Raka därefter mothårs om det huden tillåter. Tänk på att inte arbeta för hårt utan det är bättre att det ser nyrakat ut än att det känns lent. Tvätta ansiktet i ljummet vatten och till sist med iskallt vatten så att porerna stängs. På så sätt stänger du hårsäckarna vilket minimerar risken att få infektion i hårsäckarna.

Steg 3
Badda lätt med en ren handduk. Applicera sedan en så kallad After Shave Balm utan alkohol. Om du vill lukta gott, använd en parfym i nacken eller på bröstet. Inte i ansiktet, eftersom det kan svida och alkoholen torkar ut huden.

Noro önskar dig lycka till!

Kille rakar sig framför badrumsspegeln

Tänk på att alltid raka dig efter att du duschat och torraka aldrig! Då är huden varm och stråna mjuka vilket gör det lättare att raka bort och inte skära dig.

NORO badrumsmöbler. Ideér till ditt badrum

En stor spegel och bra spegelbelysning är viktigt. Använd gärna Noro Deco spegel med integrerad LED-belysning. Spegeln har en mycket bra ljuskälla där ljuset sprider sig i flera riktningar. Den är speciellt framtagen för bra belysning till ansiktet.

NORO Porslinsfat

Lägg enkelt ifrån dig din rakkniv medan du tvättar dig i ansiktet – utan att kladda ner i hela badrummet. Noro porslinsfat ger ordning och reda under tiden du rakar dig och ger dina rakverktyg en garanterad plats i badrummet

Vi har flera vardagstips

Få idéer på hur du kan göra din vardag i badrummet lite bättre och framförallt roligare. Du hittar alla här.