Badrumsmöbler

Hur rengör jag mitt handfat i porslin?

Använd mjuk trasa och rengöringsmedel med PH värde under 8. Vid generella missfärgningar, använd citronsyra. Vid kalkfläckar, använd 45-55% ättika, gnugga in med mjuk trasa, vänta en stund och skölj sedan av. Undvik alla slags medel med slipande effekt, syror och skurmedel.


På vilken höjd skruvas badrumsmöblerna? 

Du bestämmer självklart själv vilken höjd du väljer att montera produkterna på, men standardhöjden för tvättställskåp ligger på 850mm från golvyta till tvättställets ovankant. 


Är högskåpens luckor vändbara? 

Ja, du kan välja om du vill ha höger- eller vänsteröppning. 


Vad menas med kortlingsmått och varför är det viktigt? 

Med kortling menas egentligen att regla väggen där dina produkter ska sitta. Förankringen är mycket viktig och vet du redan från början när du bygger ditt badrum vilka produkter du ska ha och har chansen att påverka vart reglarna ska sitta ska du göra det. Till varje badrumsskåp finns installationsmått som underlättar vart kortlingarna/reglarna ska sitta.


Kan jag byta handtag på mitt badrumsskåp? 

Våra fronter är inte förborrade. Alla våra handtag har standarddimensioner mellan skruvhålen, där av kan du enkelt både finna och byta handtag efter dina önskemål. 


Vilket vattenlås ska jag använda för mitt badrumsskåp? 

Det finns mängder av olika vattenlås för olika ändamål och olika badrumsskåp. Därför har vi utvecklat ett vattenlås som passar alla våra badrumsskåp. Det är ett lågbyggt vattenlås som passar både skåp med låda eller lucka, vattenlåset är gjort för att maximera utrymmet i skåpet. 


Vad kan jag göra om min låda är trög att öppna? 

Om en låda är trög att öppna beror det oftast på att spänningar i lådskenan uppkommit vid uppmontering av skåpet. Inte sällan kan detta bero på en vägg som inte är helt rak. Försök att släppa förankringsskruven som fäster skåpet mot väggen ett halvt varv för att skåpet skall räta ut sig mot den sneda väggen. Ett annat tips är att släppa skruven något som förankrar lådan i lådskenan. 


Varför har mitt porslin ojämnheter? 

Porslin är ett "levande" material som därför har toleranser i sig. Det finns inte ett porslinstvättställ som är exakt likt ett annat. 


Vad gör jag om jag råkar repa min spegel? 

Har du en liten repa i ytan på spegeln kan du använda dig av ett knycklat tidningspapper och torrtorka, detta får ofta bort repan. 


Har LED-belysningen kallt eller varmt ljus?

Man mäter ljusets färgtemperatur i Kelvin, som förkortas K. Först kan man tänka på om det är ett varmt eller kallt ljus man vill ha. De LED-lampor som motsvarar glödlampans färgtemperatur har 2700 Kelvin. Det varmare ljuset gör rummet lite mjukare och miljön känns mer avslappnad. Ska du se ordentligt för att läsa och jobba är ett kallare ljus att föredra. Vi har LED-belysning mellan 2700-3000 K. Om färgtemperaturen ligger på 2700 K eller lägre betecknas den som varm, och när färgtemperaturen når 4000 K eller högre betecknas den som kall.  


Hur mycket utrymme finns det för avlopp i kommoder? 

Måtten i kommoderna finns i manualerna som du finner under respektive produkt på hemsidan. Det är viktigt att du eller den som konstruerar ditt badrum läser dessa innan arbetet börjar, det skiljer sig mycket mellan måtten på olika produkter. 


Om man ska köpa ett fristående tvättställ, vad ställer det för krav på toppskivan som det står på? 

Det är viktigt att du väljer en toppskiva som inte är känslig för vatten och inte kan bli fuktskadad. Använder du dig av en bänkskiva i ek så bör du olja in den regelbundet för att undvika fuktskador. Ett mycket bra och prisvärt alternativ är annars bänkskivor i högtryckslaminat som inte alls är känsligt för vatten, den behöver heller inte löpande underhåll. 


Vad är det för livslängd på min belysning? 

På våra LED-belysningar är det 30 000+ timmar som livslängd. 


I vilka spegelskåp/spelgar är det halogen respektive LED? 

Det är LED-belysning på alla våra spegelskåp/speglar förutom Polo och Sundborn. 


Går det att kombinera möbler ur olika serier? Är det samma färgkod på dem?

Det går alltid att kombinera produkter från olika serier, allt efter tycke och smak. Det som man skall tänka på är att färgbenämningen på produkterna är lika, exempelvis så är varm matt vit inte samma färg som matt vit. Men mixar du exempelvis vit högglans från en serie och vit högglans från en annan serie så går det utmärkt. Det man även skall tänka på när man mixar produkter är att handtag alltid finns att köpa till.


Montering av blandare.

Diametern på hålet för blandare är 35 mm i våra handfat.


Vad är IP-klasser och var finns de beskrivna?

IP-klasserna är ett standardiserat system, utvecklat inom IEC, för att med hjälp av två siffror beskriva hur tät en kapsling (låda, skåp eller liknande) är, med avseende på inträngande fasta föremål (första siffran) och vatten (andra siffran). Med fasta föremål menas såväl damm som händer och fingrar och annat man kan peta med. IP-klasserna och motsvarande provningsmetoder beskrivs i standarden SS-EN 60529. Exempelvis betyder IP 21 ”petskyddat” och ”droppsäkert”. Ju högre siffra desto högre grad av skydd, i stort sett. Saknas uppgift ersätts siffran med ”X”.


Hur byter man halogenlampa i belysningen på spegelskåp och spegel?

För att byta halogenlampa i armaturen avlägsnar man först täckglaset med den kromade ringen genom att vrida dessa ett kvarts varv motsols. Därefter kommer man åt halogenlampan som är på 10 W och försedd med G4 sockel . Denna har två stift som är instuckna i lamphållaren i sidled. Undvik att beröra lampan direkt. Fett från fingrarna bränner fast i glaset och skadar lamporna. Om man av misstag tagit i en lampa bör den göras ren med en mjuk trasa, fuktad med sprit.

 

Läs mer om våra badrumsmöbler