Blandare

Varför måste jag ha en "klack" vid montering av Sand golvblandare? 

Enligt försäkringsföreskrifter ska vattenrör dras ovan golv, det innebär att rören måste övertäckas med en klack för att göra det visuellt och praktiskt. Eftersom vattendragningar ser olika ut för olika installationer följer inte en klack med i förpackningen. 


Ingår det en "klack" vid köp av Sand golvblandare? 

Nej det ingår inte. Detta är något som får byggas till utefter hur man själv önskar att det ska se ut, t.ex. med kakel. 


Till vilka blandare medföljer det excentrar med CC 160mm och vad är det? 

Det finns olika standarder för bredden mellan rören på duschblandare, gammal och ny standard beroende på vilken tid din bostad har byggts eller renoverats. Det vanligaste är  CC 150mm mellan rören och där av är de flesta blandare anpassade för detta. Dock så finns det excenterkopplingar som omvandlar CC 150mm till CC 160mm. Av blandare från Noro medföljer detta på Frost duschblandare. 


Kan man använda NORO blandare till produkter från andra leverantörer? 

Ja, Noro blandare passar till alla standardiserade tvättställ. Tänk på att blandarna har olika dimensioner och olika grader i utkastet när du skall matcha blandare mot tvättställ. Exempelvis är inte en vattensfallsblandare bra att använda mot låga tvättställ med litet djup. 


Vad kan jag göra om termostaten/vredet är trögt?

Underhåll blandaren genom att justera mellan maximalt varmt och maximalt kallt vatten några gånger, när vattnet är på. Ofta beror trögheten på kalkavlagringar. 

 

Läs mer om våra blandare